KCMD розпочинає грантову програму Per Forma

Платформа Kyiv Contemporary Music Days (KCMD) розпочинає грантову програму Per Forma, що надаватиме фінансову підтримку в розмірі від 1000 до 7000 євро на реалізацію проєктів та професійний розвиток ми_сткинь та колективів у сфері перформативних мистецтв в Україні.   

Грантові кошти можна спрямувати на реалізацію проєкту та супровідні витрати, створення нового музичного, театрального, танцювального, перформативного твору, нових освітніх та кураторських програм, вистав тощо або ж на професійні потреби, такі як закупівля матеріалів, оснащення, оренда репетиційного приміщення тощо. 

Співзасновник та голова KCMD Альберт Саприкін відзначає:

«Програма Per Forma на усіх рівнях пронизана розумінням викликів, які стоять перед культурною спільнотою України сьогодні. Це програма, яку створили українські митці для українських митців. Ключовою метою ми бачимо інфраструктурний вплив на екосистему перформативних мистецтв, який, сподіваємося, буде реалізований через, з одного боку, індивідуальну підтримку ми_сткинь, з другого — через надання їм необхідного інструментарію для реалізації власних проєктів в Україні». 

Програма передбачає охоплення широкого спектру перформативних мистецтв, займаючись якими можна подавати заявку на грант  від музики до стендап-комедії чи пантоміми. За словами керівниці програми Дар’ї Вдовіної, «команда KCMD не встановлює квот і не обмежує можливості представників різних дисциплін, тож фінансування отримають заявки з найвищими балами від оцінювачів незалежно від дисципліни». 

Проєкти оцінюватимуться, перш за все, за критеріями цілісності й актуальності концепції, реалістичності та вичерпності плану, інноваційності у підході, перспективи довгострокового впливу проєкту на кар’єру заявни_ці та на сферу, в якій ця людина працює. 

Метою програми є підтримка митців та ми_сткинь у різних куточках України, реалізація їхніх творчих амбіцій, розбудова локальних культурно-мистецьких спільнот. Про особисту візію результатів програми розповідає Альберт Саприкін: 

«Я мрію, що за підтримки Per Forma ансамбль, про існування якого ми ще не знаємо, замовить кільком композитор_кам нові твори, орендує приміщення, дасть концерт, запише його та випустить як альбом. Також мрію про те, що драматург (або композиторка, або музикознавиця, або взагалі хтось, про чию професію я дуже мало знаю), що вже декілька років працює над своїм твором, матиме змогу один чи два місяці не думати про те, як заробити грошей на закриття базових потреб, і завершить свій опус — без тиску його обовʼязкової публічної презентації тут і зараз. Також я мрію про те, як команда однодумців візьме та й організує, наприклад, фестиваль сучасного танцю (як KCMD зробили у 2015, тільки з музикою). І про виїзну джем-сесію альт-інді-рок музикантів у невеличкому місті мріється. Але на цьому етапі важливіше те, про що мріють ті, хто подаватимуть заявки. І ми про це вже скоро дізнаємось» 

Для того, щоби взяти участь у програмі, потрібно заповнити форму заявки на вебсайті KCMD. Приймання заявок триває до 19 травня 2024 року, до відбору зараховуватимуться перші 2000 заявок. Усі деталі є на офіційній сторінці проєкту.

1 коментар

  1. Доброго дня!
    Цікавить таке питання, чи можна один і той самий проєкт подати одразу на малий та великий грант?
    Дякую завчасно за відповідь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *