Росія нарощує виробництво балалайок

Російські фабрики музичних інструментів нарікають на скорочення випуску та експорту музичних інструментів через санкції європейських країн.

Так, представники фабрики «Акорд» у коментарі «Коммерсанту» заявили, що їм довелося зменшити виробництво роялів на 40%, а фортепіано — на 17%. Механіку, клавіатури, лак та інші деталі, які вони експортували з європейських країн, довелося замінити китайськими відповідниками.

У компанії Resonance Harps, що випускає арфи, також заявили про припинення постачання інструментів до країн Євросоюзу. Виробник раніше продавав інструменти до Великої Британії, Японії, Австралії, Чехії, Франції, США та інших країн, і частка експорту у виручці компанії становила 50 відсотків. Однак через обмеження банківських переказів у компанії почалися проблеми з оплатою постачання.

Тим часом компанія «БалалайкерЪ», що випускає балалайки, повідомила про зростання виробництва з початку року на 23-24%. Частину деталей вони також замінили на китайські, завдяки чому до початку третього кварталу 2023-го фірма випустила 2,6 тисячі інструментів.


Читайте також:

«Мій дім на двох ногах»: Переживання та проживання

Музика «Памфіра»: символізм та документальність

Олександр Козаренко. Місячний П’єро української музики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *