У Кембриджі скасували ораторію Генделя через «паралелі» з Ізраїлем та ХАМАСом

Оперне товариство Кембриджського університету скасувало постановку ораторії Георга Фрідріха Генделя «Саул», в якій єврейський пастух Давид вбиває філістимлянина Голіафа, через «паралелі» зі збройним конфліктом Ізраїлю і терористів ХАМАС. Про це повідомляють: Daily Telegraph, Slippedisc.

«Ситуація, що розгортається в Газі і на Близькому Сході, шокувала і обурила всіх людей в усьому світі, а особливо тих, хто має певний особистий зв’язок з цим регіоном», — прокоментував рішення оперного товариства Макс Мейсон, режисер-постановник.

Він також додав:

«З огляду на паралелі з цим конфліктом, творча група прийняла непросте рішення зняти «Саула». Ми прийшли до одностайного висновку, що наша вистава не на часі, вона не відповідає проблемам, які мають вражаючу подібність з конфліктом на Близькому Сході».

У його заяві згадується Газа, але не згадується Ізраїль. Ні в його заяві, ні в заяві оперного товариства не згадується ХАМАС, заборонене терористичне угрупування, яке здійснило напад на Ізраїль 7 жовтня.


Цей текст створено на кошти наших читачів. Ви також можете підтримати нас підпискою на Patreon, або одноразовим переказом коштів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *