Адріан Мокану отримав другу премію на Mauricio Kagel Composition Competition

Український композитор Адріан Мокану переміг в авторитетному конкурсі 5th Mauricio Kagel Composition Competition від Ludwig van Beethoven Department of Piano in Music Education.  Конкурс проходив 1–4 лютого 2022 року в University of Music and Performing Arts у Відні.

За твір “La piccola fiammiferaia” автор отримав другу премію, а також €4000 та публікацію у колаборації з престижним виданням Universal Edition.

Умови конкурсу:

«Ми шукаємо пʼєси для фортепіано, написані для дітей та молоді, які, хоча й обмежені в технічній складності, залишаються безкомпромісними у своїй художній цілі; твори, написані сучасною композиційною технікою, які дають учням стимул, розуміння та новий досвід: досвід про себе та світ, у якому ми живемо».

У склад журі увійшли європейські композитори, що пишуть сучасну музику (в тому числі працюють з електронікою та живою електронікою): швейцарський композитор Мікаель Жаррель, іспанська композиторка Елена Мендоса, німецька композиторка Ізабель Мандрі, чеський композитор Мирослав Срнка, італійський композитор Марко Строппа.

Серед переможців конкурсу: Patrick Thomas Schäfer (Німеччина, І премія), Biin Jin (Південна Корея, ІІІ премія), Oscar Prados (Іспанія, ІІІ премія) та інші.

Відеозапис усіх конкурсних днів за посиланням.

Композитор Адріан Мокану
Адріан Мокану

Адріан Мокану

Народився в Києві в 1989 році, закінчив Національну музичну академію України ім. П. Чайковського в класі композиції професора Юрія Іщенка. Стажувався в Музичному університеті ім. Ф. Шопена в Варшаві в рамках стипендіальної програми “Gaude Polonia”, пізніше закінчив магістратуру з електроакустичної композиції в Вищому центрі “Katarina Gurska” в Мадриді.

Адріан Мокану брав участь в майстер-класах професорів композиції: Беат Фуррер, Рафаель Сендо, Філіп Юрель, Петер Аблінгер, Франческо Філідеі, Хелена Тульве, Йоганнес Шольхорн, Маурісіо Сотело та інших.

Переможець 38-го Міжнародного конкурсу молодих композиторів ім. Фредеріка Момпоу в Барселоні (2017) та лауреат 4-го Міжнародного конкурсу композиторів ім. Жорже Пейшиньйо в Лісабоні (2019). У 2021-му році став переможцем Другого Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Бориса Лятошинського в Харкові (2021).

Брав участь у Другій міжнародній лабораторії молодих композиторів та драматургів «КоОПЕРАція» (2018/19), під час якої була написана та поставлена опера “Feux follets”. Фіналіст композиторського проекту “Latino Voices” ансамблю Anima Vox (США), а також отримав грант від Ґьоте-Інституту для участі в проекті “Postcolonial Recherche” з ансамблем Recherche (Німеччина).

З 2021-го року Адріан Мокану є членом Генеральної спілки авторів та видавців (SGAE) в Мадриді та Національної спілки композиторів України. Його твори були опубліковані видавництвами “BabelScores” (Париж) та “AVA Musical Editions”(Лісабон).

Фестивалі, де виконувалась музика Адріана Мокану: «Варшавська осінь», “musikprotokoll” (Грац), “Rossi Fest” (Белград), “Dias de Música Electroacústica” (Лісабон), “VANG. Músicas en vanguardia” (Мадрид), “Festival Mixtur” (Барселона) та “Ukrainian Contemporary Music Festival” (Нью-Йорк).

Твори Адріана Мокану звучать в Україні, Польщі, Естонії, Росії, Чехії, Сербії, Австрії, Італії, Іспанії, Португалії, Мексиці, Бразилії та Сполучених Штатах Америки.

Твори:

  • metamorphoses: nychterídes (2019) for large ensemble

 

  • ecos en una cuerda (2018) for piano

 

  • waren wir, sind wir, werden (2020) for mezzo-soprano, cello and piano

 

  • este amoroso tormento (2018) for soprano and bass flute

 

  • sólo queda el desierto (2016) for large orchestra

 

  • lamento de metal, rumor de alambre, voz de junco, también latido, vena (2018) for bass flute, tenor saxophone and piano

Повний перелік творів Адріана Мокану — офіційнім сайті композитора.


Читайте також: 

З’єднати розірвані площини. Віталій Годзяцький

Chornobyldorf Романа Григоріва та Іллі Разумейка — у ТОП-6 найкращих опер світу

• «Opera Lingua» — гіпертекст у метавсесвіті Opera Aperta

Теги:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *