Британський міністр культури обговорив з провідними академічними музикантами майбутнє індустрії

Скрипалька Нікола Бенедетті

На днях державний секретар Британії з питань діджиталізації, культури, медіа та спорту Олівер Доуден запросив на віртуальну зустріч провідних британських музикантів для обговорення проблем та майбутнього музичної індустрії після пандемії коронавірусу.

До представницької групи увійшли скрипалька Нікола Бенедетті, трубачка Елісон Бальсом, віолончеліст Шеку Каннех-Мейсон і диригент Саймон Реттл. Вони провели серію бесід з представниками галузі, щоб обговорити їхні проблеми, які вони згодом передали Доудену на зустрічі, організованій 18 червня, у терміновому порядку.

У заяві музиканти закликають уряд підтримати індустрію при достатньому фінансуванні. У центрі нещодавніх дискусій стало обмеження примусових заходів дистанціювання і те, як це стане причиною неминучих збитків для концертних залів і оперних театрів.

У своїй заяві Саймон Реттл наголосив на своєму досвіді виступів в європейських містах після локдауну, як проводилися заходи по соціальному дистанціюванню і що Великобританія могла б перейняти їхній досвыд.

Повну заяву музикантів оприлюднила Нікола Бенедетті на своїй сторінці у Фейсбуці.

Про автора

Музичний журналіст, випускник НМАУ ім. П.І. Чайковського (клас професора Н.О. Герасимової-Персидської).

У 2016 році — організатор першого в Україні концерту музики американського композитора українського походження, одного з засновників музичного модернізму у США, Лео Орнстайна (1893-2002).

З травня 2019 року — головний редактор радіо класичної музики «Радіо Ісландія».

У 2019-2021 роках — PR-директор найбільшого в Україні фестивалю класичної музики «Київ Музик Фест».

З червня 2020 року – засновник і шеф-редактор The Claquers – єдиного в Україні регулярного медіа про класичну музику, яке виходить українською та англійською мовами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *