Михайло Олійник випустив альбом фортепіанних творів, які він написав під час служби в ЗСУ

Михайло Олійник

Композитор і військовослужбовець 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, учасник «Культурного десанту», Михайло Олійник презентував альбом фортепіанних мініатюр під назвою «Мить».

Твори, що увійшли до збірки, музикант неодноразово виконував у посадках, зруйнованих будівлях, полях, госпіталях та інших імпровізованих місцях концертів. За словами Михайла, він створював музику для наших захисників і захисниць — для їх заспокоєння, настрою, відпочинку, для того моменту, коли вони можуть опустити зброю і лише на мить скинути тягар війни. 

Як учасник «Культурного десанту» Михайло щодня грає по кілька концертів на передовій. Композитор розповідає про свою місію:

«Для мене честь ділитися творчістю з нашими воїнами. Бувають моменти, коли розумієш, що цей виступ можливо для когось останній… Це надає ваги кожній ноті, кожному слову — сказаному чи заспіваному. Почуті історії та побачене на передовій я перетворюю на музичні історії. Ними хочу поділитися зі слухачем і нагадати, що лише спільними зусиллями ми зможемо наблизити перемогу».

Михайло Олійник
Михайло Олійник

У коротких композиціях Михайло намагався яскраво передати емоцію чи враження. Жанр «музичного моменту» є традиційним для класичної музики, але зараз він пишеться в умовах війни, де мить має вирішальне значення. 

Михайло Олійник записав альбом під час відпустки після перших трьох місяців служби на студії Jenny Records у Львові, а також Emely Records у Запоріжжі. Звукорежисер – Мар’ян Криськів. Дизайн обкладинки – Анастасія Лисенко.

Платформи, де можна послухати альбом: Apple MusicSpotifyYouTube Music.

Михайло Олійник

Композитор, піаніст, музичний продюсер. Випускник Київської муніципальної академії музики імені Рейнгольда Глієра та Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка, а також Міжнародної програми «Creative Enterprice» для креативних підприємців. Лауреат премії імені Станіслава Людкевича в галузі культури Львівської обласної державної адміністрації.

Засновник компанії «Oli Music». У цивільному житті – створює музику для артистів і бізнесу. Є коучем для молодих музикантів, виступає як лектор із темами про авторське право. У 2023 році заснував інноваційну навчальну програму Music StartUp для молодих музикантів із ефективного розвитку творчого проєкту, що проводилася за фінансової підтримки Європейського Союзу та Фонду «Ізоляція».

У квітні 2023 року мобілізований до лав Збройних Сил України, 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка і є учасником «Культурного десанту», що займається морально-психологічною підтримкою захисників і захисниць на передовій. Отримав позивний «Піаніст».


Читайте також:

Інститут національної пам’яті: Чайковський у назві Національної музичної академії — пропаганда російської імперської політики

Богдан Луц переміг на Конкурсі імені Лонг і Тібо у Франції

Увертюрою до «Тараса Бульби» Petcube презентував нову камеру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *