Український клавесиніст Дмитро Кокошинський зібрав нагороди на конкурсі у Бельгії

Дмитро Кокошинський

Український клавесиніст Дмитро Кокошинський отримав Другу премію та Приз глядацьких симпатій на конкурсі MA Festival Brugge у Бельгії – це один із найпрестижніших у світі конкурсів серед клавесиністів, який проходить з 1964 року. У різний час роки його переможцями ставали такі відомі музиканти як Оттавіо Дантоне (Ottavio Dantone), Жан Рондо (Jean Rondeau), Крістоф Руссе (Christophe Rousset), Крістіан Безуйденхаут (Kristian Bezuidenhout).

Членами журі цього року були: Корнель Берноле (Korneel Bernolet), Кароль Церасі (Carole Cerasi), Бертран Кюйєр (Bertrand Cuiller), Крістоф Руссе (Christophe Rousset) та Каталіна Вісенс (Catalina Vicens).

Коментар Дмитра після конкурсу:

«Для мене велика честь бути одним з переможців найважливішого конкурсу клавесиністів у світі! Це дає натхнення зосередитися на концертах, записах та інших публічних заходах, які були відкладені, поки я готувався до конкурсу. Це було б зовсім неможливо без мого вчителя Франческо Корті, який допоміг мені стати тим музикантом, яким я є, і, звичайно, Schola Cantorum Basiliensis, де я навчався протягом останніх шести років.

Після конкурсу багато людей запитували мене, які мої плани. Ну, тепер я з нетерпінням чекаю зустрічі з вами 9 вересня на моєму сольному концерті в Базелі з дуже особливою програмою. Я планую зробити кілька відеозаписів і представити ще багато цікавих програм, зіграти якомога більше концертів, тож слідкуйте за новинами!

Ще одна річ, і я думаю, найважливіша — це те, як багато людей приходили і розпитували мене про Україну, війну, мою родину, і навіть запитували про нашого музикознавця Івана Кузьмінського, який нещодавно загинув на війні… Це неймовірно зворушливо бачити людей культури, які так глибоко вболівають за Україну і нашу перемогу, бачити, як вони вражені тим, як багато людей культури, серед інших, захищають Україну».

 

Дмитро Кокошинський: навчався у Київському інституті музики ім. Р. М. Глієра в Олени Жукової та Юліани Яблонської, а також у Schola Cantorum Basiliensis у Франческо Корті (Francesco Corti); брав участь у майстер-класах Беатріс Мартін (Béatrice Martin) та Ельжбети Стефанської (Elzhbieta Stefanska); отримав II премію на Міжнародному конкурсі клавесиністів у Мілані, 2021 рік, а також III премію на Конкурсі Йоганна Себастьяна Баха у Ляйпцигу, 2022 рік. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *