На крилах свіжості: квінтет IMAGOjazz презентує дебютний альбом «ISA» Партнерський матеріал

IMAGOjazz — відкриття української імпровізаційної музики. Гурт створили львівські музиканти, об’єднані бажанням дослідити взаємодію неокласики, етно, джазу та досягнути оригінальної естетики звучання. Професійний підхід до втілення креативних ідей – запорука якісного звучання квінтету. Разом з тим, їхня музика досконала за формою та логіці викладу, що робить її однаково доступною як для підготованого слухача, так і для людини, яка хоче отримати новий слухацький досвід чи то просто послухати круту джазову музику на дозвіллі. Світла атмосфера композицій IMAGOjazz захоплює слухача і переносить його у нові виміри, де немає місця будь-яким руйнівним емоціям.

Свою назву, «ISA», альбом одержав завдяки однойменній п’єсі, натхненною північними льодовиками. «Is» у перекладі з норвезької – лід.  Це кольорова книга з ілюстраціями скандинавської природи, яка приваблює своєю самобутністю, казковістю, ірреальністю. Щоправда, сторінки цієї книги – музичні треки, а літери і кольори  – звуки фортепіано (Інна Павлик), флейти (Юрій Михайловський), бас-гітари (Ліна Арзуманян), ударних (Ілля Терещенко) та голосу (Юлія Ковальська).

За два роки свого існування гурт знайшов чимало прихильників по всій країні. IMAGOjazz виступали на провідних вітчизняних музичних майданчиках: Львівський органний зал, Свято музики у Львові, Дзиґа, Vedel School, Ganok, LV Cafe Jazz Club, Центр Довженка, заходи в рамках фестивалю Leopolis Jazz Fest, Котельня (Львів), Am I jazz (Київ), Urban music hall (Одеса), «Бункермуз» (Тернопіль), «Цитра» (Луцьк) та ін. Отож, перша платівка для гурту –  це визначна подія. Водночас це джерело натхнення,  виклик і поштовх, а найважливіше, можливість значно розширити свою аудиторію.


Читайте також:

Зірка європейського джазу Кетрін Віндфелд слухає українську класичну музику

Головні релізи класичної музики 2020 року від українських виконавців

30 during 30. The most significant classical music works written during Ukrainian Independence

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *