Струнний квартет і 2 292 рослини. У барселонсьому «Лісеу» відбудеться перший після карантину концерт

Сьогодні в оперному театрі «Лісеу» у Барселоні відбудеться перший після карантину концерт за участі струнного квартету. Втім, присутнім не знадобляться засоби персонального захисту, адже глядачами стануть 2 292 рослини.

Подія отримала назву Concert for the Biocene. Автор ідеї – іспанський художник Еуженіо Ампудія (Eugenio Ampudia). За його словами, мета концерту – відобразити те, що сталося в Іспанії і в усьому світі: пандемія коронавірусу змусила людей залишити громадські місця, в які негайно почала проникати природа.

«У той час, як частина людства сиділа по домівках і була змушена відмовитися від активної діяльності, природа тихо прокралася і зайняла місця, які ми звільнили. Почнемо із запрошення природи у чудовий концертний зал», – наводить коментарі Ампудія The Guardian.

Щоб не ображати «шанувальників музики, які не належить до рослин», виступ пройде в прямому ефірі, який будуть транслювати на YouTube-каналі театру.

Про автора

Музичний журналіст, випускник НМАУ ім. П.І. Чайковського (клас професора Н.О. Герасимової-Персидської).

У 2016 році — організатор першого в Україні концерту музики американського композитора українського походження, одного з засновників музичного модернізму у США, Лео Орнстайна (1893-2002).

З травня 2019 року — головний редактор радіо класичної музики «Радіо Ісландія».

У 2019-2021 роках — PR-директор найбільшого в Україні фестивалю класичної музики «Київ Музик Фест».

З червня 2020 року – засновник і шеф-редактор The Claquers – єдиного в Україні регулярного медіа про класичну музику, яке виходить українською та англійською мовами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *