«Золото Рейну» на автостоянці. Берлінська опера виходить з карантину Квитки, які коштували п'ять євро, розкупили за кілька хвилин

© Gordon Welters phone +49 170 8346683 e-mail: mail@gordonwelters.com http://www.gordonwelters.com

Німецька державна опера в Берліні готується відкритися після карантину оперою Ріхарда Вагнера «Золото Рейну» на власній автостоянці, повідомляє Reuters.

Великі масові заходи в Німеччині заборонені, і на цей спектакль потраплять не всі.

«Ми згадали, що у нас є свій опен-ейр з відповідними акустичними умовами для співаків і оркестру. Спробували отримати дозвіл, і отримали: на 170 глядачів для першої вистави, і на 200 – для двох останніх. Ми щасливі, що процес пішов », – каже Дітмар Шварц, директор опери.

Сама опера теж зазнала обмежень: замість оригінальної версії, яка триває 2,5 години, прозвучить 90-хвилинний варіант в переробці британського композитора Джонатана Доува. Це дозволить залучити менше музикантів – адже їх теж потрібно розташувати з урахуванням соціальної дистанції.

Перша вистава пройде в п’ятницю, всього заплановано п’ять вистав.

За словами Шварца, квитки – ціною всього в п’ять євро – розкупили за кілька хвилин

 

Про автора

Музичний журналіст, випускник НМАУ ім. П.І. Чайковського (клас професора Н.О. Герасимової-Персидської).

У 2016 році — організатор першого в Україні концерту музики американського композитора українського походження, одного з засновників музичного модернізму у США, Лео Орнстайна (1893-2002).

З травня 2019 року — головний редактор радіо класичної музики «Радіо Ісландія».

У 2019-2021 роках — PR-директор найбільшого в Україні фестивалю класичної музики «Київ Музик Фест».

З червня 2020 року – засновник і шеф-редактор The Claquers – єдиного в Україні регулярного медіа про класичну музику, яке виходить українською та англійською мовами.

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *