Віденська опера заборонила вигукувати «Бравісимо!», щоб запобігти поширенню коронавірусу

Віденська державна опера

На сайті Віденської опери, яка готується відкрити новий сезон у вересні, з’явилася інструкція для майбутніх відвідувачів. Глядачів, зокрема, просять утриматися від вигуків «Бравісимо!» під час вистав і замінити їх бурхливими оплесками.

Така рекомендація пов’язана з прагненням керівництва опери зменшити ризик поширення коронавірусу серед відвідувачів і співробітників. Інструкція наполягає не кричати «Бравісимо!», попереджаючи, що це може бути дуже складно.

Майбутніх гостей також просять носити захисні маски, дотримуватися дистанції і гігієну рук. Адміністрація опери пропонує відвідувачам користуватися безконтактним способом оплати в буфері та виходити з приміщення якомога швидше після закінчення вистави.

wiener-staatsoper.at
Про автора

Музичний журналіст, випускник НМАУ ім. П.І. Чайковського (клас професора Н.О. Герасимової-Персидської).

У 2016 році — організатор першого в Україні концерту музики американського композитора українського походження, одного з засновників музичного модернізму у США, Лео Орнстайна (1893-2002).

З травня 2019 року — головний редактор радіо класичної музики «Радіо Ісландія».

У 2019-2021 роках — PR-директор найбільшого в Україні фестивалю класичної музики «Київ Музик Фест».

З червня 2020 року – засновник і шеф-редактор The Claquers – єдиного в Україні регулярного медіа про класичну музику, яке виходить українською та англійською мовами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *