Архітектор відтворив 3D-модель обличчя Фридерика Шопена за посмертною маскою композитора

Фото: instagram.com/hadikarimi.art/

Іранський архітектор Хаді Карімі створив цифровий портрет польського композитора XIX століття Фридерика Шопена.

Свої шедеври Карімі зазвичай створює на основі фотографій та відео. Але з Шопеном було трохи складніше – існує тільки дві підтверджені фотографії композитора: дагеротип Луї-Огюста Біссона в 1847 року, та відтворена версія зіпсованої фотографії Шопена, виявленої в 1936 році, яка, можливо, була зроблена в 1845 році. На жаль, оригінали були втрачені під час Другої світової війни разом з ім’ям фотографа.

Натомість, Карімі в роботі спирався на посмертну маску Шопена, яку зробив скульптор Жан-Батист Клезінгер через кілька годин після смерті композитора 17 жовтня 1849 року.

Художник також використав пасмо волосся композитора, яке зберігається у варшавському музеї.

3D-скульптура була створена з використанням ZBrush, інструменту для створення цифрових скульптур, який поєднує в собі 3D і 2.5D моделювання. Також Карімі використав XGen, інтерактивний інструмент для створення реалістичного волосся.

 

Про автора

Музичний журналіст, випускник НМАУ ім. П.І. Чайковського (клас професора Н.О. Герасимової-Персидської).

У 2016 році — організатор першого в Україні концерту музики американського композитора українського походження, одного з засновників музичного модернізму у США, Лео Орнстайна (1893-2002).

З травня 2019 року — головний редактор радіо класичної музики «Радіо Ісландія».

У 2019-2021 роках — PR-директор найбільшого в Україні фестивалю класичної музики «Київ Музик Фест».

З червня 2020 року – засновник і шеф-редактор The Claquers – єдиного в Україні регулярного медіа про класичну музику, яке виходить українською та англійською мовами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *