У чеській в’язниці засуджені ремонтують струнні інструменти для музичних шкіл Всього, починаючи з 2009 року, засуджені створили 30 і відремонтували 200 струнних інструментів

У в’язниці чеського містечка Одолов засуджені створюють та ремонтують струнні інструменти для учнів музичних шкіл по всій країні, повідомляє британське видання The Strad.

Ув’язнений за роботою

Ініціатива Павла Станека, в минулому віолончеліста Празької філармонії, спрямована на те, щоб ув’язнені могли зосередитися на суспільно корисній роботі під час перебування за ґратами. Нещодавно, 9 червня вісім інструментів передали з в’язниці до школи в Глинську, що стало останнім досягненням програми, в рамках якої з моменту заснування у 2009 році було відремонтовано понад 200 інструментів і 30 створено.

Крім музичних інструментів, учасники майстерні виготовляють дерев’яні іграшки та спеціальні пристосування для дітей-інвалідів, які безоплатно передають дитячим садам, соціальним установам і лікарням ближнього і далекого закордоння. За словами Станек, з досвіду, засуджені, які брали участь в ремонті скрипок і альтів, за ґрати надалі не потрапляють.

Читайте також: Скільки заробляють головні диригенти симфонічних оркестрів у США

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *