The Claquers Exit Reader Mode

Ідентичність в музиці: 19 червня відбудеться лекція Олексія Шмурака на користь ЗСУ

Музика — це ж мистецтво звуків і ритмів. Заради задоволення і розваги, чи не тільки? Чи може музика відображати мову, національний характер, соціальні відносини, висловлювати політичну позицію автора? Як автори приховували політичні висловлювання в музиці?

Про це 19 червня о 14:00 за підтримки Громадського волонтерського руху «Вільні» відбудеться лекція на тему «Ідентичність в музиці: як музика висловлює національне, соціальне і політичне». Лектор — композитор Олексій Шмурак.

 

У коментарі нашому виданню він розповів:

«У своїй просвітницькій і публіцистичній діяльності я насамперед займаюся питаннями переосмисленням стереотипів, уяв, ієрархій. В цій конкретній лекції на прикладах зі старовинної, класичної та сучасної музики я ставлю питання про те, як власне музична техніка відображає і формує різні рівні ідентичності, зокрема, національну».

Лекція є благодійною, отримані кошти будуть передані на кевларові шоломи для військових. Записатись можна тут.

Довідка:

Олексій Шмурак (нар. 1986) — український композитор, саундартист, лектор, публіцист, співведучий подкасту про музику #АШОШ. Працював менеджером, куратором і музикантом-виконавцем в області сучасної академічної та експериментальної музики й в інтердисциплінарних проєктах в Україні, Німеччині, Польщі. Музика Олексія звучала також в Грузії, Вірменії, Нідерландах, Франції, Словаччині. Співпрацював із літераторами й художниками. Займається просвітницькими та педагогічними практиками: майстер-класи, лабораторії, статті, онлайн-уроки. Саундарт-інсталяції Олексія, створені спільно з електронним композитором Олегом Шпудейком, знаходяться в колекціях Національного художнього музею України (Київ) і Музею сучасного мистецтва Одеси.  

Читайте також:


Цей текст створено на кошти наших читачів. Ви також можете підтримати нас підпискою на Patreon, або одноразовим переказом коштів.